Tuesday, June 17, 2008

Síkos téma

Amíg a lányok a konyhában a hüvelygombáról beszélgetnek, addig a fiúk csak üljenek ide le, mindenki nyisson egy sört, aki pedig olyan annak dohányzószakasz.
Mindenki aki mikroszkópos fotózással foglalkozik, belefutott már abba a problámába hogy a pók nem úgy fekszik a petri-csésze alján, ahogy kell, a tapogatóláb háti részén van 3 erős sörte amitől mindig oldalra dől szép lassan az egész. Namármost képzeljétek el ezt egy olyan helyzetben, ahol - hogy minden éles legyen - 50 képet is kell késziteni mindig egy kicsit feljebb és feljebb emelve az ekcájgot hogy aztán a lépésenkénti képekből oösszeálljon 1... szerencsére:

A jellemzői:
Higiénikus, víz alapú készítmény, a természetesség érzetét nyújtja hasonlóan a test saját hüvelyi nedvességéhez. Zsírmentes, vízben oldódó formula, nem ragacsos, nem hagy foltot és könnyen leöblítheto. Biztonsággal használható gumióvszerrel , ellentétben a különbözo olajokkal és a vazelinnel, melyek károsíthatják az óvszert és a pesszáriumot. Alkohol- és illatmentes, nem irritálja az érzékeny részeket. Hormonmentes, pH értéke megfelel a természetes hüvelyi környezetnek. Nem véletlen tehát, hogy az orvosok is ezt ajánlják legszívesebben. Megjegyzés: A K-Y® Jelly nem tartalmaz spermaölo anyagot, így tehát fogamzásgátló célzattal nem használható!





Vagyis egy síkosító gél. Ami az alkohollal egyező fénytörésű. Vagyis az alkoholban láthatatlan. Borsó nagyságú gélt a petri-csésze aljára teszünk, óvatosan feltöltjük alkohollal. A fotózni kívánt objektumot óvatosan a gélbe nyomjuk. Mivel a gél nem folyékony ezért gyakorlatilag bármilyen pozícióba lehet helyezni az állatot/tapogatólábat... A probléma a glicerinnel van mely lemoshatatlan (vízben sem jön le) így az állat aztán SEM-re nem használható (ezért külön meg is kell jelölni a példányt).


DMben és még egy sor helyen kapható, de ami tuti, hogy ingyenes termékmintát lehet kérni (az kb egy évig elég egy aktív fotósnak...

4 comments:

Unknown said...

Jónak tűnik, viszont nem tudom, mennyire ozmotikus, mert az általam használt tejsavas-zselatinnak az a nagy hátránya, hogy kiszívja az állatokból a vizet, alkoholt, ezért a gyengébb részeken deformálódik/összeroppan.
Mivel ez még attól is sűrűbb, és vízalapú, ennél is fennáll a veszélye.
Neked ebben mi a tapasztalatod?

Szűts Tamás said...

Semennyire nem "ozmotikus" (ugye a NORMÁL felhasználásból adódóan...) normál élő témával izoozmotikus :D végülis más ezt a genitáliájára keni... :)
ha sok állatod van, vagy a SEM nem téma akkor ez a megoldás.

T-boy said...

Sziasztok! Nálam nem mükszik a link ahol lehet próbát kérni! Mit is tegyek ilyenkor?

Szűts Tamás said...

A házipatika bejön? Az oldal alján van.
Ha ott nem megy a termékminta akkor pedig el kell slattyognod a legközelebbi DMbe és leemelni a polcról :D